Villapedagógia

Nyomtatóbarát változatSend by email

Mi az a Villapedagógia?

A villapedagógia kifejezést a múzeumpedagógia mintájára alkottuk meg. Azokat a néhány órás programokat vagy akár több napos táborokat öleli fel, amelyekkel a részt vevők játékos formában kerülhetnek kapcsolatba a villagazdasággal és a hozzá kapcsolódó tudományokkal, ismeretekkel.

Magában foglal(hat) tárlatvezetést, műhely-foglalkozásokat, ismeretterjesztő előadásokat, múzeumi órákat: élmény-alapú tanórákat.

Célja, hogy kézzelfoghatóvá, élményszerűvé tegye az iskolákban tanultakat, részt vevői kipróbálhassanak olyan tevékenységeket, amelyekről ez idáig csak olvasni volt lehetőségük. Ezzel együtt elsajátítják azokat a készségeket és kompetenciákat, amelyek lehetővé teszik, hogy kiállításainkat akár most, vagy majdan felnőttként önállóan élvezzék és megértsék.

Villapedagógiai foglalkozásaink vonatkoznak: hon- és népismeret, történelem, helytörténet, régészet, kézművesség, művészet- és művészettörténet, kiállításainkhoz kapcsolódó témakörök.

A villagazdasághoz kapcsolódó témáink: a villagazdaság bemutatása, élet a római korban, római mozaikok, római fegyverek, római konyha.

 

Villapedagógiát mindenkinek!

3-99 éves korig mindenkinek ajánljuk villa- és múzeumpedagógiai programjainkat.

Tapasztalataink szerint a felnőttek legalább annyira élvezik a gyermekeknek szóló balácai kalandos kirándulásokat, mint gyermekeik. Tegyen egy próbát! Barátaival jelentkezzenek be csoportos tárlatvezetésre múzeumpedagógusunknál. Legyen újra gyerek, élvezze a kiállítást gyermekeivel együtt!

 

Jelentkezés

Bejelentkezés a következő elérhetőségeken:

+36 88 265 050 (csak nyitva tartási időben)
+36 70 509 8795

e-mail: muzpedbalaca@hnm.hu